2009. január 30., péntek

Gaë Bolg and the Church of Fand - Titangel



Mi történik, ha egy ének-zene tanár elkezd (post-)industrial zenét hallgatni?
A francia születésű Eric Roger (Sol Invictus, Sieben) martial-industrial/neofolk projektje a középkori nép- és egyházzenei elemekkel és bombasztikus szimfónikus hangszerelésekkel talán a műfaj egyik legmonumentálisabb muzsikáját alkotta meg. Ha van rá igény, még töltök fel...

U.I.: Bocsánat a meglehetősen rossz minőségű borítóért de nem találtam jobbat, "kvlt underground" :-)

2009. január 29., csütörtök

Cloudkicker


Képre kattintva myspace-re jutsz, ott megtalálod a letöltési lehetőségeket!

Capt. Edmund Blackadder üzenete:
mondj róla néhány szót, aztán feldobom
F.nr.z üzenete:
"nem rossz" tessék ez két szó volt. :]
F.nr.z üzenete:
sőt
F.nr.zs üzenete:
'nem rossz, hallgatható' :]

Jon Madof - Rashanim (Tzadik)

Egy new york-i fiatalember (ő) összehangolva a Nagy Alma mindenféle szinét és szagát együvéfúzionálva megteremtette a rá oly' nagymértékben jellemző dallamvilágot. Ez jazz-es témákat alapul vevő, picit rockba is kacsingató, klezmer dallamokat is kölcsönző hangulat- és jam-zene.

A Jewish power trio aka Rashanim, melyben szintén közreműködik régóta John Zorn égisze alatt dolgozik a Tzadik kiadónál. A srác Rashanim lemeze is itt jelent meg 2003-ban.

Russendisko - 5 Album (Gypsy Punk - Klezmer Ska - Balalaika Rock'n'Roll)

Ha ismered és szereted a Gogol Bordello-t, Kultur Shock-ot s érdekelne valami hasonló jellegű muzsika, akkor a Russendisko-val megtalálhatod a számitásodat. Igaz azonban, hogy ebben a több a mulatós jelleg, de táncra egyértelműen kiváló. Házibulikba ajánlott, különösen nyitott zenei izlésű közönség esetében!

Do you like Gogol Bordello and Kultur Shock? Are you interested in something same?Then Russendisko is a good choice!

@myspace

Lemezek:

Hits (2003)


Russensoul (2004)

Hits 2 (2004)


Radio Russendisko (2005)



Ukraine Do Amerika (2008)

2009. január 27., kedd

Wolves in the Throne Room - Malevolent Grain EP


Idén kaptunk már ettől a zenekartól egy, a tavalyi Roadburn fesztiválon rögzített koncertfelvételt; most ezt a kétszámos (senkit ne tévesszen meg: 23 percnyi) EP-t, és még egy full-length is úton van. És valahogy az eddigi tapasztalatok alapján ez a termékenység ne megy a minőség rovására, remélem a március 31-én megjelenő új album nem cáfol rám.

2009. január 25., vasárnap

Ephel Duath - Through My Dog's Eyes


Surprise, surprise!

@ myspace
Ps.: Inkompetens vagyok ebben az ügyben,
valaki megmondhatná majd, hogy mégis milyen?!

Ulytau - Jumyr-Kylysh (Kazakhsztáni instrumentális ethno-rock project)

A három tagot számláló kazahsztáni csapat 2001-ben alakult. A távol-keleti és a nyugati zenék összeházasításának az ötlete Kydyrali Bolmanov producer fejéből pattant ki.

Az együttes nem kisebb neveket állított például, mint Kurmangazy Sagyrbayuly, Antonio Vivaldi, Niccolò Paganini és Johann Sebastian Bach. Ismert melódiák is felcsendülnek a dombra nevű kazah népi hangszer kíséretében. (Vivaldi Négy évszakának Tele, A török induló)



2009. január 22., csütörtök

Nahemah - The Second Philosophy (Opeth-szagú ibériaiak)


Játékuk neve: Metal/Progressive/Experimental hozzácsapnám még, hogy Progressive Death Metal amolyan Opeth fűszerezéssel.

Furcsa mégis, ahogy haladok előre az albumon, nem fog olyan mértékben, mint a fentebb említett előd.

Dióhéjban: ének, hörgés, némi szomorkodás.

Kellemes hangulatot áraszt a zene.

Spanyol származású a banda. Valahol olvastam, hogy a Dark Tranquillity-t is emlegetik, mint hatást. Amíg vártok az Opeth-re vagy D.T.-re, addig hallgassátok ezt. Szerintem megéri.

Myspace


Kérés

Ilyen előfordult már. Lesz is még.

Kéne Thayer Cabin és Thayer Tavern. :] Ha valakinek van valami linkje ezekhez, ne legyen rest s ossza meg a közönséggel! Köszönöm a közjó nevében!

In English:

I am looking for anything which was made by Thayer Cabin and Thayer Tavern.
I would appreciate any help!

Szeged - Antimatter

Antimatter és Viative (ex-Relikvia) lesz február tizenkilencedikén Szegeden a Garaboncziásban.

2009. január 19., hétfő

Midori - First [EP] (japán agymenés)

Ettől garantáltan frászt kapsz. Képzeld el, hogy egy 140 centis japán lány kezébe veszi a gitárt s unalmában a többi tökfejjel az utcából elkezdenek Pattont meg ki tudja még milyen ökörségeket játszani. Circa abba az utcába érsz, ahol ezek is zajongnak.

Néhány vélemény:

Midori could be everything I've ever wanted in a band: whiplash changes in direction (but cohesive nonetheless); loud thrashy guitars; jazz piano; technically brilliant drumming; and a lunatic Japanese frontwoman. To top it off, this frontwoman plays alternately cute and murderous. Check the first song: she goes from quirky j-pop vocal affectations to straight-up death metal growling. It's something to behold. The second track flirts with pop forms in a piano-led number while the last track is a come-down ballad. The incredible cutesiness of Mariko can get a little grating at times, but on repeat listens it becomes incredibly endearing. The fifth track is another whirlwind: jazz, Melt-Banana and Deerhoof in a blender on high. I can't recommend this enough. That said, fuck if I understand any of it.

so obscene and aggressive, yet sincere (especially the last song). Mariko's osaka dialect is just too cute!

Nem hiszed? Akkor nesze!





2009. január 18., vasárnap

Divina Enema diszko


Sok elgondolás megfordult a fejemben, hogy hogyan is prezentáljam ezt a csapatot. Egyrészt az egyik legnagyobb ripp-offról van szó, amit valaha hallottam. Annyira pofátlanul nyúlják az Arcturust, hogy már az én pofám szakad le. Képzeld azt, hogy a La Masquarade által kitapasott elképzelésből gyártanának néhány cd-re való "ötletet".
Nem véletlen az idézőjel. Ez részben jó, részben nem. Azért nem az igazi, mert a norvégok szintjét jócskán alulról nyalják, s azért jó, mert legalább megpróbálták.
Amikor először hallottam a zenéjüket, tetszett. Kis idő elteltével kezdett idegesíteni. Nagyon!

De ez én vagyok, ebből hosszabb távú következtetéseket kár volna levonni. (Kivéve akkor, ha már volt szerencséd a csapathoz.)

Aki mániákus avant-garder annak ajánlom, többieknek talán nem, maximum gyűjtőknek, hogy elmondhassák magukról a későbbiekben, hogy nekik van belarusz avant-garde metal-juk.


1999 - To Wight Shall Never Shine

2000 - At The Conclave

2003 - Under Phoenix Phenomenon

[egy próbát talán megért, ha nem, akkor lehet reklamálni kommentben]

kód/pass: bunalti.com

2009. január 16., péntek

Thursday - Common Existence (csütörtök)

Kacérkodunk...
@ myspace

Ps.: Noobster, keep your mouth closed, will ya?;]

2009. január 15., csütörtök

Angel Eyes - And For A Roof A Sky Full Of Stars (EP) (western metal)

Szládzs. Én ajánlom. Ez azért jelent egyfajta stopot a nézelődésben, mert alapvetően nem szokásom, sőt kerülni szoktam a zenének ezt az ágát.
Mért más ez, mint a többi? Talán mert a William Faulkner-féle vadnyugati érzés uralkodik többségében, mintsem a Gojko Mitić nevével fémjelzett "ott-vannak-az-indiánok-a-bozót-túloldalán" western.
Odacsapós, kiabálós, leharapott mikrofonos.

Myspace

2009. január 10., szombat

Long distance calling | Leech - 090208 [split]

Távolból érkezett a hívás, egy álmos hang szólt a kagylóba:
- Németországból keresik önt.
- Engem?! - szólt a meglepődött válasz.
- Óhajtja, hogy fenntarsam a vonalat?
- Kérem, mindenképpen!


Felveszed a telefont s fülelni kezdesz. Bele sem szólsz, tudod, hogy egy új ismerőssel lesz dolgod. Halk neszezés és motozás után felderíted az első hangot. Nem tiszta, mégis kellemesen hat a fülednek.

Eszedbe juttatja azt a délutánt, mikor kinéztél a vonat ablakán s magányodat csak egy arrajáró zavarta meg.

Töprengtél kicsit s a könyved után nyúltál. A vonat sikítva hőkölt néhányszor, majd ismét ütemszerűvé állt össze kattogása.

Az ismeretlen hagyta lógni a kagylót a fülkében, csupán egy névjegyet hagyott.

Long Distance Calling @ last.fm
Long Distance Calling @ myspace

Please call me back!

Leech @ myspace

Jaldaboath - Hark the Herald [EP] (a templomos lovagok bosszúra szomjaznak)

James Fogarty nem az a típusú ember, aki sokat üldögél a pöcsén. Jóideig a The Meads of Asphodel-ben boldogított minket, előtte pedig tető alá hozta az Ewigkeit-ot.
Mostani alkotása egy olyan képzeletbeli üstben fortyogott idáig, amibe belehányt angol humort a sötétebbik fajtából (MP vagy Black Adder, hogy mást ne említsek), rajongást a Keresztes Hadjáratok iránt s ízesítőnek a trubadúrok arcpirító beszólásait is kölcsönvette. (lsd. a Bring Me the Head of Metatron című nótát) Talán az arcpirító nem is a legjobb szó, inkább simán és puritán módon jól beszólt, mellesleg, köztünk legyen mondva, igaza van.

Zeneileg az anyazenekar hatása érhető tetten; black metal, olyan népies jelenségekkel megspékelve néhány olyan királyi udvarba való dallamrészlettel, amire meglepődve néztem csak. Annyit meg kell jegyezni, hogy jóval értelmesebbek a szövegek, mint azok, amik Metatron tolla alól kerülnek papírra.


2009. január 9., péntek

Hauschka 2 korongja (a nyugalom szigete)

It is hard to say, but to point out some influences i would like to start with experimental electronic music from german labels like KaraokeKalk, Morr Music, RasterNoton, Staubgold, Kompakt, Tomlab and ECM(jazz-label) and then english Labels like FatCat, Domino, Touch etc.But also american bands and soloartists from 12k, saddle creek and thrill jockey.

Ma itt a nyugalom uralkodik. Csend s lehet kicsit élvezni, hogy január eleje van. Megfeledkezve a vizsgaidőszakról s hátradőlve élvezni a zene hullámát. Én is még csak most leltem meg, szóval lehet véleményezni az alant található gombbal.


2008 - Ferndorf


2007 - Room to Expand

(Kétrészes, az egyik a borító, a másik alatta a cím)

Cyann and Ben - 2 album (indie, dream pop, post akármi)


Fiatal(abb)korom egyik nagy élménye volt az Opeth zenéje, napi vendégek voltak lemezeik a lejátszómban, de mindig is a "fekete bárányt", az akusztikus (és szerintem bármelyik lemeznél mélyebb) Damnation albumot szerettem igazán. Nem tudom, hányan vannak még így ezzel és hányan bánják azt, hogy nem volt folytatása, viszont kitűnő alternatívaként tudnám ajánlani a francia Cyann and Ben kvartett zenéjét. Félakusztikus hangulatok keverednek lágy, poszt-rock típusú elektronikával, női énekkel és kora tavaszi, kertben üldögélős, csillagnézős hajnalokkal. Tulajdonképppen minden benne van, amit egy Sigúr Rós-, M83- Opeth-, vagy akár nyitott indie-fan kívánhat. A La Manche-csatornán innen is lehet igényes indie-jellegű muzsikát komponálni, sőt. (idézet Luis-tól aki Nashville-ből érkezett és megírta nekem az ajánlót jóval ezelőtt)



2004 - Happy Like an Autumn Tree


2004 - Spring

2009. január 5., hétfő

Ideamen+Duct Tape Mustache LPs (avant-garde En garde)

Weirdos, hands up! I prepared some juicy stuffs for you. I presumed you like tUB rING, Polkadot Cadaver, Dog Fashion Disco and Foxy Shazam. Therefore allow me to introduce these two groups. Duct Tape Mustache formed earlier, released two albums and broke up. Sad but, after them Ideamen formed. This happened in 2006.

The latter one combines a lot of things into a coherent, easy to listen music. Salsa, beatbox, saxofone, RATM-like breakdown, neoclassical keyboard-tunes, county etc. So jump and have fun!

The earlier one is more like a snatched merry-round brigade is playing metal.

Egyébiránt néha egy kis affektálós énekstílus, Patton vadulgatások, középtempókban kóválygás teszi teljessé a képet. [Igen, belefáradtam az angolba...]

LPs:

Duct Tape Mustache - Mise En Scene

Ideamen - Progress EP

Merry Melodies for axemas


Igen, ez egy létező album, de most csak szégyentelenül elloptuk a borítót.

A death metal / grindcore / metalcore zenészeknek egy újabb genereációja nőtt fel, és mi sem bízonyítja ezt jobban, hogy Dallas referenciák helyett Dr. House és South park, sőt Harry Potter idézeteket hörögnek a srácok manapság. (És a Lord of the rings sem csak black metalban téma már.) Mivel ma töröltem le a tizedik olyan albumot ami tartalmazott Vicodin c. számot, ezért ennek megünneplésére (ennek tényleg semmi köze a karácsonyhoz vagy az újévhez, akkor késésben lennénk, az ugye meg ciki) íme egy exkluzív, kizárolagos, hivatalos sőtmitöbb officiális válogatás a blogunktól!
A nyolc számos válogatás gerincét egy egész ep adja, avagy ez az első négy szám, és mivel több benne a South park szöveg mint zene, ezért senkit se fog zavarni, hogy a zene maga valahol a Roadrunnercore és a NuclearBlastcore egyenes illetve scandinavian nu metal/vegetarian progressive grindcore egyenes metszéspontjában helyezkedik el.
Ezután valami noname zenekar uccsó Korog albumot nyuló grindcore-ja még mindig South Parkra reflektálva, majd politikailag inkorrekt death metal igencsak aktuális, Genocide On Gaza Strip címmel hovatovább In the Hall of the Mountain King nyúlás bevezetőriffel. Azok számára, akik még annyira se értenek a zenéhez mint én, elárulom, hogy a géppuskaropogás az nem riff. Persze én se tudom mi az a riff, csak sejtem, és megpróbálok úgy tenni, mintha. Ezek után Hermione Granger c. röfögös metalcore jön, narkolepsziás rohamként értelmezhető breakdownokkal. Végül pedig Eminem és a Napalm Death 59 másodpercnyi házasságra lép, és az élet értelméről értekezik.
Mivel ez az első ilyen válogatás, amit csak nektek készítettünk (csak tudnám mire fel ez a többes szám), ezért jó sok anyázós kommentet kérünk. Köszike.

u.i.
Teljesen véletlenül (na persze) 42,42 mega lett a cucc, úgyhogy Douglas Adams fanoknak kötelező. Én mondjuk utálom, dehát van, aki szerint az is van olyan alap, mint az espé.
Related Posts with Thumbnails