2009. május 31., vasárnap

French Teen Idol - El Siete Es La Luz (2009)


S emígyen, itt az új French Teen Idol album. Első osztályú!

French Teen Idol myspace

Madder Mortem - Eight Ways


A minap már említésre került a Madder Mortem, úgyhogy már csak ennek apropóján is álljon itt legfrissebb lemezük. Meg különben is, nagyon jók.

2009. május 30., szombat

2009. május 29., péntek

Vincent Gallo - When (2001)

Azóta nem hallottam Vincent Gallo-ról, hogy meglehetősen unalmas, 2003-as Brown Bunny c. filmjében rávette (az egyébként nagyszerű színésznő) Chloë Sevigny-t, hogy a csodálatos és nemes művészet nevében, a film egyik jelenetében, bekamerázott szobában orálisan fixálja. (A videó fellelhető a neten.) Ebből egy kis részlet később a hírdető plakátokra is rákerült, az egészet máig nem értem. Persze Gallo jól járt, mégha filmje a legtöbb helyen el is hasalt. A botrány ellenére is, a középszar film bukott, legtöbb helyen érdektelen maradt. Azóta nem is rendez, viszont bőszen színészkedik, abban azért jobb. Zenésznek pedig egyenesen nagyszerű. When című albuma kellemes, álmodozó, elringat és hipnotizál, igazi, hamisítatlan éjszakai zene. Az éneklése (ami nekem gyakran nyávogásba csap át) néhol picit zavaró, de a zene abszolút kárpótol.

2009. május 26., kedd

Ava Inferi - Blood Of Bacchus


Guest members:

Kristoffer Rygg - Vocals
Live Julianne Kostøl - Cello
Arne Martinussen - Piano
Fredrik Söderlind

Kicsit több is, mint egy éve, hogy feltettem a diszkográfiát a csapattól és végre megjelent az új album is. Halvány gőzöm sincs mennyiben tértek az eddigi irányvonaltól, ami goth/doom női énekkel, de már csak a vendég vokalista miatt érdemes belehallgatni. Megjegyezném még, hogy Blasphemer (ex-Mayhem) itt penget.

2009. május 25., hétfő

ThanatoSchizO - Zoom Code

Tempósabb doom és death metal alkotja az alapját a csapat zenéjének. Ehhez járul egy kis gothic élc és avant-gardeizmus. Akad egy kis elektronika is elviselhető mértékben, kellemesek a keleties dallamokkal megbolondított dalok. Női és férfi ének váltakozik, bevált szokás szerint a nő viszi többségében a dallamos éneket, akad azonban olyan nóta is, ahol ketten támogatják egymást a refrénekben.

Hasonló jellegű csapatok: Madder Mortem (új album már a kanyarban!!), The Provenance (előzőekben)

Our Ceasing Voice - Steadied Stars In The Morphium Sky (EP) 2009

Igazi öröm, ha elszórtan, a nagy kavalkádban talál az ember 1-1 értékelhető post-rock zenekart. Osztrák srácok az apokaliptikus post-rock/ambient vonalon, igazán lelekesen, és ingyenesen. Örülölünk nekik, ugyanis nagyon kellemes. Magyar (hasonló) post-rock nincs még véletlen? Vagy le vagyok maradva? Itt az ideje, hogy zenekart alapítsunk. Na?

Our Ceasing Voice myspace

2009. május 23., szombat

Caïna - Caïna [EP] 2009

"Caïna is Dante’s eternally frozen lake; a bottomless fissure filled with blackened ice, reverborating with the lament of innumerable damned souls, from which there is no escape."

Caïna myspace

2009. május 22., péntek

Moon of Soul diszkográfia ("Csak Te vagy")

Interjú

A Gire-ral hasonló minőségű muzsikát játszó csapat teljes életműve leszedhető a hivatalos oldalukról. Mondanom sem kell, sajnos, hogy ők is feloszlottak.

Nem is fecsérlek több szót, hallgassátok meg!

2009. május 20., szerda

Cea Serin - Where Memories Combine (mercury metal)

Cea Serin is a mercurial metal band that utilizes the various sounds from around the world to construct a unique and invigorating musical environment for those interested in an in-depth and cerebral union. Taking the age old formula of heavy guitars and bass and adding in drum sounds that encompass genres of all types, Cea Serin assimilates new age and other ecclectic keyboard nuances to further highten their metal delivery. With an emphasis on lyrics, the vocals must compliment the subtle changes in mood with constant fluctuations in timbre, pitch, style, velocity and passion.

2009. május 17., vasárnap

The Coffinshakers - The Coffinshakers

Earlier

The whole concept does not change since the previous post, except it gets more sinister, more spooky.

Horror Country band from Sweden (Karlstad) that have been playing since the mid 1990’s.

@ myspace

2009. május 16., szombat

Szigeten lesz

Tisztában vagyok azzal, hogy a Sziget piszkosul drága, de ezen el kell hogy gondolkozzam!

Világzenei Nagyszínpad

Augusztus 15. szombat

Woven Hand & Muzsikás

Ahkmed lemezek!

Az Ausztál psychedelic-stoner banda, az Ahkmed korábbi albumai. Lényegesen több rock'n'roll, több a stoner hangzás, de még az éneklés is, ennek ellenére továbbra is a legjobbak.

Ahkmed myspace

Adventures Involving Nudity (EP) 2002

The Wide Wheelin' Feeling (EP) 2003

Ahkmed 2003

In Your Neck of the Woods Dying 2005

Exivious - Exivious (tekergetés)


Tudtam, hogy jönni fog. És itt is van. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg a myspace-t!

Felállás

Tymon - Guitar (Cynic (US))
Michel Nienhuis - Guitar (Sengaia)
Stef Broks - Drums (Textures, Empty)
Robin Zielhorst - Bass (Cynic (US))

maudlin of the Well - Part the Second


Áldásos hét ez a mostani. Aki metált akar, az most ezt hagyja ki, viszont aki kíváncsi 2009 egyik (ha nem A) legjobb lemezére, az töltse le, minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Ingyen. Tőlük. Akár FLAC-ban. Le a kalappal.

2009. május 15., péntek

Porcupine Tree - Ilosaarirock [Live]


Nem tudom nem kitenni.

Sunn O))) - Monoliths & Dimensions


The album is not "SUNN O))) with strings" or "metal meets orchestra" material. The band took an approach concentrating on more of allusion toward the timbre of feedback and the instruments involved, so the piece is really illusory, beautiful and not entirely linear, stating that the end product is "the most musical piece we’ve done, and also the heaviest, powerful and most abstract set of chords we've laid to tape" The album was recorded and mixed by Randall Dunn & Mell Dettmer at various points over the last 2 years.

2009. május 14., csütörtök

Michael Nyman - The Piano soundtrack - 1993

Jane Campion 1993-as, The Piano (Zongoralecke) c. filmje lírai, magával ragadó, s amilyen gyönyörű, legalább olyan nyers és könyörtelen is. Holly Hunter fantasztikus a Skóciából az új-zélandi iszapos, mocsaras erdő mélyére, az őslakosok és tudatlan telepesek közé költöző néma asszony szerepében. Michael Nyman azóta kultikussá vált zongora futamai elképesztő erővel söpörnek végig a filmen. Személyes nagy kedvencem a jelenet, mikor a zongora még az óceán partján hever. Hunter a hangszeren keresztül énekel, mesél és kifejez, könnyed és nyugodt, Harvey Keitel pedig lassan sétálgat a homokban, figyeli a titokzatos nőt. A háttérben pedig hangosan zúgnak, morajlanak a tajtékos hullámok.

Tape Underground - Kukacok, lepkék (2009)


Bár a Magyar könnyűzene világától évről-évre távolodom, egyre kevesebb élvezetet, élményt látok benne, a drága, mocskos, színvonaltalan fesztiválokat, ahol a tömeg, mint rosszindulatú daganat, egyre csak növekszik, ugyan az az egymást ismételgető, átfedő, unalmas, bejáratott zenekari tábor lép fel újra és újra, messziről elkerülöm. Mégis kár lenne teljesen lemondani.

Megjelent a Tape Underground második, Kukacok, lepkék c. albuma, és elődéhez hasonlóan, egy rövid regisztrálás után ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról. Ha nem is lesz a kedvencem, a tagok nagyon jó úton haladnak. Egy rém kellemes, élvezetes lemez lett, elismerésem. Külön meglepetés volt az utolsó, "Valahol" című dal utáni, feltételezem improvizatív jammelés, benne Jávor László/Seres Rezső kultikus suicide nótája, a Szomorú Vasárnap átjazzesített dallamai.

Szívesen végigsüppednék egy barátságos, félhomályos koncertet a pécsi Kino café-ban, nem túl hangos zenével, éberen álmodva, lassan kortyolgatva, a sziluettként tekergő, ringó táncolókat a sarokból lesve.

Tape Underground hivatalos oldal
Tape Underground myspace

2009. május 13., szerda

The Coffinshakers - We Are The Undead (Johnny Cash vs. SISTERS OF MERCY)

Sok furcsaságot, merev hülyeséget hord hátán a Föld, ez már szent igaz. Olyasmiről hallottál-e már, hogy Johnny Cash és a SISTERS OF MERCY összeáll néhány jam erejéig.
Ugyanis itt körülbelül erről volna szó. Country, nem teljesen a hagyományos fajtája, és a goth mézes együttlétének gyümölcseként könyvelhető el ez a muzsika. Énekesük hangja kitörölhetetlen a füledből, amint hallottad.

@ myspace

Riverside - Anno Domini High Definition


Új a polákoktól!

2009. május 12., kedd

2009. május 8., péntek

Ghoultown diszkográfia


Ritkán hall ennyire egyedi és szűnni nem akarva pulzáló zenei csemegét az ember! Az alapok talán nem is olyan nagyon rendhagyóak, mintsem a körítés, ami ehhez járul. Mintha Lemmy és James Hetfield túl sok Poe-t olvasott volna és unalmukban ezt zenébe öntötték volna. A legklasszabb az egészben, azonban mégis a trombita.

Bulizó zombik, ugrókötelező denevérek, tequillázó vérfarkasok tartják házibulijukat egy átkozott, spagetti westernből kiemelt porlepte városkában! Ezekre a dallamokra még a bab is elkezd ugrálni a tányérodban!


1999 - Boots Of Hell [EP]

2002 - Tales From The Dead West

2002 - Give'Em More Rope

2004 - Live From Texas

2006 - Bury Them Deep

2008 - Life After Sundown

...And Stars Collide - ...And Stars Collide (csetbokszban landolt)

Ezt a meglepit kaptuk Macdor-tól a csetbokszba. Köszönjük! Én ugyan post-dolgokhoz süket vagyok, de olyasmit találtam róluk, hogy "post-rock is 99% tedium", ...And Stars Collide prove "there's still plenty to be done with that 1%"

Meglehetősen nagymellényű nyilatkozat, mindazonáltal hallgassatok bele és döntsetek!

Robert Plant and Alison Krauss - Raising Sand (2007)

Eric Weissberg & Steve Mandell - Dueling Banjos (Deliverance soundtrack - 1972)

A nagyszerű Deliverance (Gyilkos Túra) című film méltán híres zenéje, mely csodálatosan festette alá Zsigmond Vilmos kamerája előtt megelevenedő, végső pusztulásra ítélt, furcsa amerikai kisvárosokat, a sűrű erdőt, hömpölygő folyót, a természet kíméletlen erejét, a szereplők fokozatos hanyatlását, és az elfajzott, már-már vademberi redneckek világát.

Vigyázat, igazi tömény, tökös autentikus banjo country. Csak erős idegzetűeknek!

2009. május 7., csütörtök

The Dreadnoughts - Victory Square

El tudod képzelni milyen hatást gyakorolna a hallgatóságra, ha Eugene Hütz színpadi őrületét kevernénk a Flogging Molly-val? Ha a Dropkick Murphys-ből kivennénk a dudát? Ha a The Pogues-ot felgyorsítanánk? Hiába, még mindig nem tudok az ilyesminek ellenállni. Tempósabb, gitárorientáltabb, néhol ugyanolyan mesélős, mint elődei. Mégis keményebben punk, mint a FM.

2009. május 5., kedd

Dredg - The Pariah, the Parrot, the Delusion (láblógázós alt-prog rock)

Narration later...

Atrium Carceri - Seishinbyouin (2004)

Atrium Carceri 2. lemeze, mely ezúttal egy elmegyógyintézetbe visz minket.

Akit érdekel, hosszabban itt

Gifts From Enola - Loyal Eyes Betrayed the Mind (post-rock)



Vedd az Explosions in the Sky gyengédségét, keverd össze a Pelican súlyával, adj hozzá még egy kis Russian Cirles-szerű furmányosságot, ja és mielőtt ezeket összekevernéd, tegyed még bele a Samuel Jackson Five játékosságát. Ezt a kotyvasztást hajtotta végre 6 virginia-beli fiatalember 2006-ban, a lehető legjobb arányban. Ennyi kapaszkodó után már csak annyi maradt hátra, hogy a borítóra klikkelj. ;-)

Nahemah - A New Constellation

It is interesting that many prog death metal bands publish their new albums during this period of the year. I have seen their video just recently, but I prefer their previous LP. Anyway, the choice is yours to download it or not.

It was only my perception.

2009. május 3., vasárnap

2009. május 2., szombat

Omne Datum Optimum/Gaë Bolg And The Church Of Fand/Nothvs Filivs Mortis - The Oran Môr Trilogy

Omne Datum Optimum: Eklyps
Omne Datum Optimum: Caroussel
Omne Datum Optimum: Ad Ea Ex Quibus Cultus Augeatur Divinus

Gaë Bolg And The Church Of Fand: Before The Apocalypse
Gaë Bolg And The Church Of Fand: During The Apocalypse
Gaë Bolg And The Church Of Fand: After The Apocalypse
Gaë Bolg And The Church Of Fand: Gloria

Nothvs Filivs Mortis: Liber I: Seizing Infinity Through The Fragment Of A Sigh
Nothvs Filivs Mortis: Liber II: The Sorrowful Journey
Nothvs Filivs Mortis: Liber III: De Son Âme Dérodée...
Nothvs Filivs Mortis: Liber IV: A Glimpse Out Of The Depths Of Memory
Nothvs Filivs Mortis: Liber V: Within The Maelström Of Souls
Nothvs Filivs Mortis: Liber VI: Infinity Seized... (Ködä)

2009. május 1., péntek

Feos - Katastasi (2008)

Gondolom a nagy többséggel már rég szembe jött a neten Iason R. alias Feos EP albuma, pláne, hogy blogon debütált. Én azonban mindössze pár napja ismerem, és igazán megérdemli, hogy ki legyen rakva. Pláne, hogy ingyenes.

FANTASZTIKUS. Csupa nagy betűvel.

Feos myspace

Feos last.fm
Related Posts with Thumbnails