2012. március 31., szombat

Ram-Zet - Freaks In Wonderland

Elsődlegesen Zsónak, utána pedig mindenkinek, aki szereti a kicsit indusztriálos, enyhén black-es gótuló avant-garde metált.

Brandt Brauer Frick - Mr. Machine


Szóval, hangszeres minimal techno, élő előadás, vonósok, dobok, kis zongora, leheletfinom elektronikus maszatolás, kamarazene. Ez a német Brandt Brauer Frick élő, és egyedülálló elegye. Némi promóanyag szerint ők a legnagyobb "must-see" mutatvány a tágabban értelmezett elektronikus zenei szcéna egybehangzó véleménye szerint. Nos, ezt április ötödikén személyesen le is csekkolhatjuk az A38 hajó gyomrában, háromezer (helyben háromezerötszáz) jó magyar forint leszurkolása ellenében. Nyakkendős techno, robotdallamok, live minimal techno jazz. Piece of art. Download

2012. március 30., péntek

Yossi Sassi - Melting Clocks

Feltételezem, ezt is le fogják velem vetetni, de nem érdekel, mert amíg fenn van, legalább addig is leszedi valaki és örömét leli benne. Yossi Sassi az Orphaned Land joviális gitárosa, aki a hosszú turné után elkészítette szólóalbumát, ami orientális elemekkel teleszőtt progresszív metál/rock zene. Aki kedveli az ilyesmit, vagyis a gitárosok néhol már zenei maszturbációba mászó dalait, az nyugodtan fülelje meg, amúgy hozzátenném, hogy annyira nem Yngwie.

Gazpacho - March of Ghosts

2012. március 28., szerda

Dark Bombastic Evening 4

Kérem szépen, ez egy felettébb király fesztivál Romániában. Loopy-val, illetve ha black.waternek van ideje/kedve, igyekszünk mindent megmozgatni annak érdekében, hogy minden fellépőtől kerüljön fel ide valami. Ami már fenn van, de már nem él, újratöltjük és jelezzük felétek. Nézzétek meg a teaser-t és gyertek!

pg.lost - Key

Svéd instru poszt zene, fellépnek Gyulafehérvárott a nyáron, elsődlegesen ezért is kerültek fel ide. Jó, bevallom, az sem elhanyagolható tény, hogy kellemes hallgatnivaló.

2012. március 27., kedd

Henry Rollins - Get in the Van: On the Road with Black Flag


Egy kis érdekesség. Igazából kurvanagy alap, itthon is megjelent a borzalmas "Punk a platón" név alatt. Nem is fecsérlek rá szavakat, hogy ki az a Henry Rollins, meg mi az a Black Flag, úgyis tudjátok, ha meg nem, hát magatokra vessetek. Lényeg a lényeg, ez a kiadvány egy memoár/hangoskönyv, ami két lemezen, két és fél órában meséli el Henry benyomásait, hogy milyen volt a Black Flag frontemberének lenni 1981 és 1986 között. Aki még akar tőle stand-upot, spoken wordot, szóljon nyugodtan, van egy pár. Download

Christoph de Babalon - Traumspiel EP


Anno egyik első posztom volt Christoph de Babalon If You're Into It, I'm Out of It című, 1997-es (és egyetlen) nagylemeze. Továbbra is imádom, érthetetlen, hogy mennyire nem ismert a fazon, még a breakcore/dnb igen alacsony sztenderdjeivel mérve is. Na. Új nagylemez továbbra sincs, van viszont két év szünet után egy háromszámos EP, ami pont ugyanolyan nyomasztó, dekára adagolt "tripcore", mint a legtöbb kiadványa. A hangulat, ha nem is olyan feszült dara, mint amit a nagylemez után elvárhatunk, még így is igencsak nyomós. Mindenkinek bőszen ajánlom, nemcsak a Traumspiel-t, hanem minden elérhető kiadványát. Ja, még valami, ha valakinek birtokában lenne a forma Scylla & Charybdis albuma, ne habozzon szólni nekem, mert nagyon örülnék neki. Download

A Whisper in the Noise - To Forget

2012. március 24., szombat

Vaura - Selenelion

Vaura’s is a New York, USA quartet featuring members of Dysrhythmia, Gorguts, Kayo Dot, Secret Chiefs 3 and Religious to Damn. The group’s difficult to pin down in general, mixing synth-lined post-rock, psychedelia, dark rock, black metal, industrial, acoustic flourishes, and a few Jorge Luis Borges references.

Woods Of Ypres - Woods 5 Grey Skies & Electric Light

According to the official website, Woods of Ypres can be defined as “…atmospheric doom-laden Great-White-North flavored black metal.” Ez egy posztumusz lemez, lévén David Gold a csapat énekese december huszonkettedikén életét vesztette autóbalesetben. Requiescat in pace.

2012. március 22., csütörtök

Wisp - The Shimmering Hour


Elnézést itt a nagy kimaradásokért, igyekszem a közeljövőben kicsit több zenét posztolni. A pozitív hozadéka a böjtnek az, hogy kicsit felfrissítettem a saját zenetáramat is, hogy még több opció legyen. Na. Remélem, Loopy és Forest is megemberelik magukat, mert hangszeres zenékben viszont továbbra sem remeklek.
Reid W. Dunn (vagyis Wisp) egy meglehetősen eredeti megszólalást képviselő producer New York, Niagara Falls-ból. 2010-ben volt alkalmam élőben is megtekinteni Otto von Schirach előtt, ami egyrészt kurvajó volt, másrészt nagy dolog is, mert Reid talán ha évi 20 bulit vállal. 2003 óta jelentet meg zenéket, első lépéseit (pl. a nagy kedvenc Pleeper EP-t) ingyenesen letölthetővé tette a Wisp Archive-on keresztül. Ez a lemez 2009-es keltezésű, és rajta van minden, amiért Wisp-et szeretni lehet. Zenéjében egy egységbe olvad össze a kísérleti jungle és drum'n'bass, a breakcore és az acid, az IDM és a különféle kísérleti braindance-muzsikák, mindez nyakonöntve azokkal a jó kis filmezős szintihullámokkal meg némi oldszkúl videojáték-feelinggel. ITT az egyik kedvenc tételem a lemezről. Itt meg a Download

2012. március 8., csütörtök

Autechre + The Hafler Trio


Egy igazi különlegességet posztolok éjszakára nektek. Ebben a csomagban egy nagylemezt és egy EP-t találtok, ami az Autechre és a The Hafler Trio teljes munkásságát tartalmazza .flac formátumban. A The Hafler Trio egy laza hangsebészeti kollektíva, egyetlen konstans tagja Andrew McKenzie-vel, számos lemez jött ki, amik nagyrabecsült underground különlegességek a cut-up, ambient, elekroakusztikus hanginstallációk rajongóinak körében (vannak ilyenek egyáltalán?). Eszünkbe juthat Stockhausen, Pierre Schaeffer, a futuristák akár. Az Autechre már nem szorul talán különösebb bemutatásra, korábban már szerepeltek itt egy lemezzel, megkerülhetetlen duó a kísérleti elektronikus zenében, a techno, a breakcore, az IDM, a glitch és az ambient közös nevezői. Közös munkájuk szellős, klausztrofób drone-okkal bélelt minimal noize, pokolbéli zörejzene. Megfelelően módosított tudatállapotban egészen lenyűgöző tud lenni, de a felkészülés javallott, mert a négy dalnyi diszkográfia majd' két órányi, felhős szórakozást ígér. Enjoy. Download

2012. március 7., szerda

Les Discrets - Ariettes Oubliées

Les Discrets is the musical approach of Fursy Teyssier’s artistic research. Contemplative and esoteric atmospheres, feelings, fears and sensations related to our life and world. His paintings, music or lyrics are mostly about nature, the feeling of love and his fear of death.

2012. március 5., hétfő

Venetian Snares - Fool The Detector EP


Valamint új Snares EP is van. Ma jelent meg. Kurvajó borító, négy rövidke, glitches breakcore-roham. Eddig eléggé klasszikusan Snares-es hangulata van, de majd a további hallgatások. Nyilván kötelező. Download

Fanu & Bill Laswell - Lodge (kérésre)


walterall kérte tőlem Fanu lemezeit, de nekem csak ez a Laswellel közös lemezem van tőle, úgyhogy amíg azokat nem lelem, itt van ez. Fanu finn producer, eszméletlen, dekára programozott dobokkal, kritikusai szerint az egyik leginnovatívabb breakproducer ever. Laswellt nem kell bemutatni. Jazzes röptetés, hatalmas breakek. Enjoy. Download

Terra Tenebrosa - The Tunnels

Kong, zúg, búg, brummog, pöfögi fel a pokol jajait, zajait. Sivalkodnak, húznak a térben át tisztítótűzön, miközben egy fekete-fehér film pörög a szemed előtt, ahol a narrátor fojtott hangon közli veled, hogy mit kell látnod s mire kell odafigyelned.

2012. március 4., vasárnap

Arctic Plateau - Enemy Inside (dream rock)

ARCTIC PLATEAU - this is the nom de plume of Gianluca Divirgilio, an Italian musician with an incredible sense for epic arrangements and song structures whose first recordings offer timeless music between the poles of Post Rock, Shoegaze, New Wave and Indie.

2012. március 3., szombat

Sigh - In Somniphobia

Bocsánatot kérek, több, mint egy hónapja egy kurva sort nem írtam ide. Ígérem, most már aktívabbak fogom erősíteni a MM-t.
Jelen együttes története még azokba a hősi 90-es évek elejére nyúlik vissza, amikor Euronymous élte világát Norvégiában. Ő látott fantáziát az amúgy kifejezetten egzotikus származású japán csapatban. Azóta eltelt húsz év, s ahogy a last.fm hirdeti még mindig ők adják Japán fő extrém metál exportjának nagy százalékát.
Szimfonikus részek, black-es kárálások, darálás, közel-keleti dobpergések, szaxofon, jazz-es kiállás. Tényleg zsibvásár a zene.

2012. március 2., péntek

Prosektor - Clinical Death: Way to Hell



Levélben kaptuk a megkeresést, és mivel szívesen támogatjuk a magyar undergroundot, legyen itt ez is. A Prosektor egy magyar dark ambient project, az a klasszikusan nyomasztó fajta hangképtákolmány, amit annyira szeretünk olyanoknak köszönhetően, mint a Lustmord vagy Robert Rich. A Broadrick-féle Final is eszembe jut, most, míg hallgatom a muzsikát. Erőteljes a filmzene-hangulat, sok horror és thriller OST-jébe kedvem volna becsempészni pár zörejt Attila albumáról. 2010-ben volt az első megjelenése a Schizophrenia EP-vel, azóta több, kisebb-nagyobb kiadványa született, ez meg itt a legfrissebb hangzó, ami 15 példányban jelent meg, kazettán, az orosz Kaadath Records-nál, és létezik egy újrakiadása is, amit a magyar Rotten Crowz Productions követett el, 20 példányban, a/5-ös papírtokban. Engem nagyon megfogott, éjszakai kolbászolásokhoz, anyud kiborításához ezt is szívesen ajánlanám. Link nincs, de ezt, és a többi kiadványt is elérhetitek a Prosektor bandcamp-oldaláról. Peace.

Necro Deathmort - Music of Bleak Origin


Sok újat nem tud hozzátenni a Necro Deathmort az eddig kiposztolt zenéimhez, ugyanaz a zajos, búgó, lehengerlő dub, mint mondjuk a legutóbbi Techno Animal, némi fémes hangulattal, kicsi noize-zal, drone-okkal megspékelve. A Temple of Juno a maga monotonitásával verhetetlen. Áprilisban új lemez. Download
Related Posts with Thumbnails