2009. május 14., csütörtök

Tape Underground - Kukacok, lepkék (2009)


Bár a Magyar könnyűzene világától évről-évre távolodom, egyre kevesebb élvezetet, élményt látok benne, a drága, mocskos, színvonaltalan fesztiválokat, ahol a tömeg, mint rosszindulatú daganat, egyre csak növekszik, ugyan az az egymást ismételgető, átfedő, unalmas, bejáratott zenekari tábor lép fel újra és újra, messziről elkerülöm. Mégis kár lenne teljesen lemondani.

Megjelent a Tape Underground második, Kukacok, lepkék c. albuma, és elődéhez hasonlóan, egy rövid regisztrálás után ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról. Ha nem is lesz a kedvencem, a tagok nagyon jó úton haladnak. Egy rém kellemes, élvezetes lemez lett, elismerésem. Külön meglepetés volt az utolsó, "Valahol" című dal utáni, feltételezem improvizatív jammelés, benne Jávor László/Seres Rezső kultikus suicide nótája, a Szomorú Vasárnap átjazzesített dallamai.

Szívesen végigsüppednék egy barátságos, félhomályos koncertet a pécsi Kino café-ban, nem túl hangos zenével, éberen álmodva, lassan kortyolgatva, a sziluettként tekergő, ringó táncolókat a sarokból lesve.

Tape Underground hivatalos oldal
Tape Underground myspace

1 megjegyzés:

Forest írta...

Éppen tegnap kaptam meg tőlük az e-mailt. Remélem lesz olyan jó, mint az előző. :+)

Related Posts with Thumbnails