2009. november 7., szombat

The Peculiar Pretzelmen - Uncanny Eyes

Az alt-country vonal mellett erősen foglalkoztat a dark cabaret is. Legalább annyira lenyűgöz, mint az előbb említett zenei vonal. Tagadhatatlan, hogy a goth szemléletmód - tudom, hogy nem teljesen helytálló ez, de másképpen problémás lett volna megfogalmazni - mindenhová beszivárgott. Olyan, eleddig érintetlen területeket fertőzött meg, mint a kabaré és a country világa, de az avant-garde metal-ok többsége is kacérkodik a goth-tal. Egyedülálló jelenség, minden kétséget kizáróan.

Az amerikai csapatok többsége szívesen épít be zenéjébe mindenféle népzenei dolgot - gondolok itt a Appalache hegység őrült bendzsózásaira vagy a vándorló életmódot folytató szórakoztató karavánok és karneválok zsibvásári ötlethalmazára - megtoldva XXI. századi életérzéssel.

A Különös Pereces Embereknél sem alakult ez másképpen. Őrült arabok, vak látók, boszorkányok és kígyóbűvölők danolnak a közelgő Végítéletről ezzel szórakoztatva a nagyérdeműt. Nevetséges, ugyanakkor elgondolkodtató is. A nevükről nekem valahogy mindig a gonosz zsákos ember jut eszembe, aki jön és beledobja a hátán lévő zsákba a rossz gyerekeket.


last.fm

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails