2009. november 30., hétfő

Njiqahdda - Yrg Alms


PLEASE SUPPORT UNDERGROUND METAL and buy the CD! When BUYING THIS CD, you are supporting the label that released this album as well as the artists themselves.

Here's the link to buy it on our Njiqahdda page:
http://www.brainsmash.org/dvds/artists/PaganFlamesCD_NJI_YRGALMS.htm

Link has been removed.

2009. november 27., péntek

Talvihorros - Some Ambulance (2009)

"Talvihorros is the studio project of London based Ben Chatwin exploring the electronic manipulation of acoustic instruments. Primarily a guitarist with a background in live performance, acoustic, electric and prepared guitars are integrated with organ, piano, banjo, analogue synthesiser and an array of percussion instruments to create a unique voice in modern electronic music."

Talvihorros myspace

OUR CEASING VOICE - SPECIAL EDITION EP (+ 4 BONUSTRACKS)

Celestial post-rock. Absolutely mandatory listening for any fan of the genre.
@ myspace
@ last.fm

FAT MANS WAR FACE - The White Light [EP], 1st [EP] (deathcore from Germany)


The White Light EP (2009)


1st EP (2008)

We got a request personally from the band to share their stuff. Well, here they are. I am not familiar with any kind of -core, however, I do hope that the fans of it will find it quite pleasureable.

@ Myspace

2009. november 23., hétfő

Leafblade - Beyond, Beyond

Danny Cavanagh már piszok sokszor szerepelt a blogon. Ez nem nagyon mozdul el a szóló dolgaitól, akusztikus gitáros, énekelgetős, igazi novemberi zene. Finomság és kellem jellemzi ezt a korongot.
@ Myspace

2009. november 22., vasárnap

Kauan - Aava Tuulen Maa

We desperately need light! Post stuff mixed with ambient from the Uralian taigas.
@ Myspace
@ last.fm

2009. november 20., péntek

Breed 77 - Insects (flamenco metal)

Kora reggel az értelem szikrája alig pislákol bennem - igaz máskor sem kifejezetten villódzik -, de ez a gibraltári csapat rendesen felkapcsolta nálam a villanyt. Amerikai avant-garde vokálozás, témák sem esnek távol ettől az irányvonaltól. Ami felteszi az i-re a pontot, az a gitártechnika. Flamenco. Finom közel-keleti jelleg is hallható hallgatás közben. Nagyon kellemes, számomra nagy meglepetés volt, így péntek reggel/délelőtt. Upd. néha mintha turbózott Korn vagy SoaD szólna. Ergo van benne egy kis nu metal jelleg is.

2009. november 18., szerda

Urfaust - Einsiedler EP (2009)

Gyönyörű és kegyetlen, ahogy azt megszokhattuk tőlük.

Urfaust myspace

Urfaust cikk

2009. november 15., vasárnap

2009. november 13., péntek

Képzelt Város - Mit Nekem (2009)

A fantasztikus "White Noise single" után végre itt a Képzelt Város egészestés nagylemeze. Senki se felejtse, november 19-én "Mit Nekem" lemezbemutató koncert a Tűzraktérben, aztán valamikor nem sokkal utána Közvetlen Hangtér blogon faggatom kicsit a tagokat az új lemez, a koncert, és egyebek kapcsán.

Képzelt Város hivatalos
Képzelt Város myspace

2009. november 7., szombat

The Peculiar Pretzelmen - Uncanny Eyes

Az alt-country vonal mellett erősen foglalkoztat a dark cabaret is. Legalább annyira lenyűgöz, mint az előbb említett zenei vonal. Tagadhatatlan, hogy a goth szemléletmód - tudom, hogy nem teljesen helytálló ez, de másképpen problémás lett volna megfogalmazni - mindenhová beszivárgott. Olyan, eleddig érintetlen területeket fertőzött meg, mint a kabaré és a country világa, de az avant-garde metal-ok többsége is kacérkodik a goth-tal. Egyedülálló jelenség, minden kétséget kizáróan.

Az amerikai csapatok többsége szívesen épít be zenéjébe mindenféle népzenei dolgot - gondolok itt a Appalache hegység őrült bendzsózásaira vagy a vándorló életmódot folytató szórakoztató karavánok és karneválok zsibvásári ötlethalmazára - megtoldva XXI. századi életérzéssel.

A Különös Pereces Embereknél sem alakult ez másképpen. Őrült arabok, vak látók, boszorkányok és kígyóbűvölők danolnak a közelgő Végítéletről ezzel szórakoztatva a nagyérdeműt. Nevetséges, ugyanakkor elgondolkodtató is. A nevükről nekem valahogy mindig a gonosz zsákos ember jut eszembe, aki jön és beledobja a hátán lévő zsákba a rossz gyerekeket.


last.fm

2009. november 5., csütörtök

The Mount Fuji Doomjazz Corporation - Succubus (2009)

A "The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble" alteregója, hasonlóan sötét és brilliáns.

2009. november 4., szerda

Hypomanie - Hypomanie [ep]

"Tested, lelked csendesüljön//Isten keze kiemel"
Így mozdultak meg bennem az első hangok, miután rátettem a gramofonra ezt a lemezt. Kellemetesség, nyugodtság, háttérben zúzás. Újdonság úgy nincs, de érdemes ráfülelni!

Myspace

Hank Williams III (kérésre)

A paliról már előzőleg volt szó, ezért most a hosszasabb bemutatástól eltekintenék. Egy igazi déli redneck, ahogy az a bibliográfiájából kiderült, összerúgta a port a kiadójával, valamint az ő nevéhez fűződik, hogy country albumra először tettek Parental címkét.

Risin’ Outlaw - 1999



Lovesick, Broke & Driftin’ - 2002

2009. november 3., kedd

Isis - Live V: Oceanic 27/07/06


Ez így koncert előtt másfél héttel a legjobbkor jött. Hangolódjatok! :-)

2009. november 2., hétfő

2009. november 1., vasárnap

Közhírré tétetik!

Kezdés: 20:00

Fellépők:
Helyszín: Gödör Klub

Jegyár: 5900 Ft

Elővételben:
4900 Ft

Pain Of Salvation – Linoleum (EP)

Új PoS EP, Myspace
Related Posts with Thumbnails