2008. május 31., szombat

Assailant - Wicked Dream (power/progressive/melodic death metal elegy)

A svéd banda muzsikája három fő összetevőből áll össze: power metal (a feszesség miatt), progressive metal (az összetett szerkezetek miatt) és dallamos death metal (a vokálok okán). Eme három műfaj elegye nagyszerűen kiegészíti, erősíti egymást.

A hattagú együttesnek ez a második korongja, az első 2006-ban jelent meg Nemesis Within címmel. A mostani górcső alá vett cd-re tizenegy nóta került, köztük az előző albumról akusztikus hangszereléssel újravett Eternal. Nótáikat a három műfaj hatása alatt alkották meg. Igazi begyorsulás nem figyelhető meg, többnyire masszív középtempó uralkodik a számokban. Fifikás, okos gitárjáték (Oskar Norberg és Marcus Sundbom), hasizomdomborító basszus (Jocke Jonsson) és az alapokat nagyszerűen megteremtő dobolás (Patrik Larsson), a lebegő és felemelő melódiák (Peder Sandström) a kiadvány sajátja. Énekesük, Peder Sundqvist kitett magáért a vokális teljesítmény tekintetében. Hangjában van dög, smirgli, érzelem, hitelesség. Hol üvölt, rekeszt, hol a torka mélyéről rántja elő a feledhetetlen dallamokat. Számokat felesleges felemlegetni ugyanis a magas színvonalú előadás biztosítja, hogy a hallgató egy pillanatig se unatkozzon.

Egységes képet mutat mind az elkészült nagylemez, a srácok játéka, mind pedig a zene valója. Nem nélkülözi a modernitást, az ötletességet és az energiát. Ilyen egy 2008-as metal meglepetés.

II. rész

Kód esetére: www.mediaportal.ru

1 megjegyzés:

fnrz írta...

ismerős a szöveg. :P

Related Posts with Thumbnails