2011. szeptember 23., péntek

Falloch - Where Distant Spirits Remain

A mindenféle ostobaság számba menő stílusról szóló szájkaratét elkerülve azt mondanám erről a csapatról, hogy blackgaze. Lévén ők oltári fancy stílus skatulyát találtak ki maguknak: celtic atmospheric metal. Mielőtt bárki fejében megfordulna a gondolat, hogy zászlóshajója lettünk a genre-nak, meg kell, hogy nyugtassam, nem, egyszerűen arról van szó, hogy mostanában más posztolnivaló nem akad, így maradunk a szamárnál.
A skót duó tavaly alakult, inspirációs hatásaik közt megemlítik a Skót Felföldet, a természetet, magát a nyelvet, művészetet, magyarán szólva, az alma nem esett messze a fájától. Sok újdonságot szövegileg nem kapunk, ettől azonban a muzsika lehet nagyszerű. Valahol az is, állati kellemes hallgatni, külön feldobja a kelta motívumok jelenléte, amit én mindössze egy síp(?)szólóval azonosítottam az egész album folyamán. Az Old Silver Key-re köröket ver, a nagyokhoz majd - remélhetőleg, potenciál ott kuksol bennük - a következő albumnál ér fel. Aki érdeklődik fülelje meg, néhány hallgatás után is érdemes.

2 megjegyzés:

armagedeon írta...

Mivel nincs külön fórum vagy kérések-rovat, ide írok: a neten sehol nem találom hazánk fiai, a Grand Mexican Warlock Aeons c. lemezét, ha felraknátok ide, azért nagyon hálás volnék!
Előre is köszi!

Forest írta...

Dobj egy e-mailt nekünk s megoldjuk. ;+)

Related Posts with Thumbnails