2011. december 19., hétfő

Painkiller - Execution Ground (1994)


Feltételezem, senkinek nem kell bemutatnom Bill Laswell, John Zorn és Mick Harris korszakalkotó, sajnos rövid intervallumban létezett jazz-formációját. Első két lemezük egy kicsit a Naked City-t is alapul vevő, zajos, torz, maró grindcore-ba áztatott free jazz tébolymanifesztum volt, míg e harmadik a megmaradt jegyek mellett sokkal több teret enged a zenének, becsúsznak egészen szellős, némileg roncsolt ambient hangtájképek és a psychében furkáló, dubos mélyülések sem hiányoznak már innen, ergo sokkal változatosabb, érdekesebb munka, mint az amúgy szintén nagyszerű Guts of a Virgin és Buried Secrets lemezek voltak. Régi klasszikus, alapvetés meg minden. Download

(U.i.: számíthattok némi lemezdömpingre tőlem egészen szerdáig, amikor is hazautazom az ünnepekre, a prehisztorikus internetkapcsolatok és a radiátoron száradó, állítólag illatos narancshéjak hazájába, úgyhogy egészen szilveszter előttig nemigen leszek itt látható. Használjátok ki.)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

istenkirályság.

black.water írta...

bizony. köszönöm dicsérô reagálásodat a painkiller nevében is :D lehet h a.lemezdömping mégis elmarad, de szenteste elôtt felszenvedek még vmi szépet :)

lajos írta...

remélem valami hasonló lesz! :)

Forest írta...

black.water, látod, jönnek a kommentek és visszajelzések. :+)

black.water írta...

lajos: hát...dubos lesz, épp írom a posztot. bocs, h elmaradt a dömping, kicsit hamarabb értem haza, mint vártam :D
Forest: hát én azért igyekszem promózgatni, mutogatni, last.fm meg itt-ott... örülök, h azért látszik itt ott :)

Related Posts with Thumbnails