2008. június 29., vasárnap

Koenjihyakkei csomag (avant-garde, RIO, progressive rock)


2008 - Angherr Shisspa pt.1.//pt.2.



1994 - Hundred Lights Of Koenji

Japánmániásoknak véleményem szerint az ilyesmi meg sem kottyan, azonban azok - köztük jómagam is - akik nem szokták meg eme szigetország furcsa ízlésvilágát, azoknak elsőre megdöbbentő lesz a Koenjihyakkei muzsikájával szembesülni. Az viszont tény, hogy avant-garde rajongók és egyéb audió borzalmakat kedvelők előnyben, mert ez a társaság nem nagyon különbözik a Föld nyugati részén zajongó őrültek gyülekezetétől. Vannak uneXpect-es csavargatások, jazz témák, közbeékelődő leállások valamint egy fülnek mindenképpen kellemes női énekhang. Utóbbi miatt a Diablo Swing Orchestra is felötlik bennem, mint párhuzam.

Megemlítendő még, hogy a RIO címkét rájuk lehet sütni. Egészséges(?) őrülettel nyújtom e csomagot, melyben nincs cipőkrém, de mindenképpen megér egy fülelést.

In English:

There is a truth that Japanese people have absolutely different opinion about style than we, Europeans have. However, this ensemble is quite audible for us all, who likes avant-garde music and RIO. To mention a couple of comparison: uneXpect, Diablo Swing Orchestra.
"Through their evolution of style, their rhythmic and formal complexity have expanded greatly, incorporating poly-rhythms, asymmetrical time signatures (i.e. not all beats are the same length), as well as more complex and varied sections, often containing polyphony and counterpoint. However, through all these impressive technical feats, they have managed to keep the overall feel very simple and melodic, to the extent that most other music feels hideously normal after listening to Koenji Hyakkei." (their last.fm page)

2 megjegyzés:

fnrz írta...

Tipikusan a már annyira avangár', hogy már élvezhetetlen. Mondhatnám a tipikusan japán végeletekbe szorítkozó mentalitást is. Kb. olyan, mint a szintén Japó Ground Zero a kommunista Kínával foglalkozó általuk operának titulált zajhalmaza [link a sonoraaurorán].

Forest írta...

Szerintem jóval-jóval emészthetőbb és szellősebb, mint az uneXpect.

Related Posts with Thumbnails